Hétfői Hazai: Lokalwear, Richelieu

2012.05.07. 18:43 MomLovesDiamonds

 

Tudjátok, hogy nagy rajongója vagyok a Lokalwear márkának

-a vizuális olvasók kedvéért róla van szó:

 

 

Imádom Brunának, a brazil designer lánynak történetét, akit a szerelem hozott Pestre és ha már itt ragadt, itt alapított családot, akkor gyorsan létre is hozott egy üstökösként berobbanó fiatalos, trendi ékszermárkát.

A magyar hagyományos motívumokat felhasználó Lokalwear szinte pillanatok alatt lett ismert –aki szeretne haladni a korral, annak a szekrényében, vagy ékszeres dobozában ott lapul legalább egy jellegzetes Lokalwear fülbevaló, vagy nyaklánc.

Tavaly már egyszer írtam Brunáról és a Lokalwear-ről:

http://ekszermania1.blogspot.com/2011/05/hetfoi-hazai-lokalwear.html

Most pedig szeretném bemutatni Nektek az új kollekcióját, amely a Richelieu nevet viseli.

 

Bevallom, először azt hittem, hogy valamilyen túldíszített, franciás asszociációkat tartalmazó ékszerekről lesz szó (a Richelieu név miatt –hiába, szőkeségem néha fura dolgokat művel:)), de a valóság az, hogy egy sokkal aranyosabb és autentikusabb dolog a kollekció névadója: éspedig a Richelieu-hímzés, amely nem más, mint a Kalocsai csipke.

 

 

 

Ez az egyik legismertebb, ősi tradicionális magyar csipkehímzési mód, amely még napjainkban is népszerű (menjetek csak végig a Váci utcán, vagy a Várban található turistacsalogató szuvenírboltok során és megértitek, miről beszélek).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Lokalwear romantikus Richelieu kollekcióját egy hímző asszony, a Homokmégyen élő Vera néni hímzései ispirálták. Minden egyes darab kézzel készült, és a csipke és fém kombinációját alkalmazva egy újabb szeletet fedez fel és „porol le” kultúránkból, magyar hagyományainkból. 

 

 

 

Izgatottan várjuk, hogy a brazil-magyar, életvidám lány, egyben kortárs ékszer designer művésznő, Bruna legközelebb mit hoz nekünk:)

 

 

 

 

 

Addigis irány a WAMP, vagy a webshopok és mindenki szerezzen be legalább egy Lokalwear ékszert! Nem akarok "házaló" ügynökbe átmenni, de sajnos ez van -IMÁDOM!

I    LOVE Lokalwear!

A bejegyzés trackback címe:

https://ekszermania.blog.hu/api/trackback/id/tr274494571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása