Június köve: a GYÖNGY

2012.06.04. 12:16 MomLovesDiamonds

 

Júniusunk drágaköve valójában nem is igazi kő, hanem egy természetes anyag, viszont csodálatos formái és pompás színei miatt évezredek óta ékszereink egyik legkedveltebb alapanyaga –ő pedig a gyöngy.

 

pearl-in-shell_square.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az igazgyöngyöket a drágakövek „kaviárjának” is nevezik, hiszen az egész világon, minden korszakban a luxus, elegancia, kifinomultság és a jó ízlés szimbóluma volt a gyöngy (ez ma is így van).

Tahiti2.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tudtátok például, hogy Pierre Cartier párizsi ékszerész a New York-i Fifth Avenue-n egyetlen gyöngysorért vásárolhatta meg azt a házat, amelyben üzletét megnyitotta?

cartier.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ugye minden Ékszermániás tudja, hogy igazgyöngynek azokat a gyöngyöket nevezzük, amelyeket a tengeri (vagy édesvízi) kagylókból nyerünk? (Azaz a halászott gyöngyöket nevezzük így).

black_pearls_bora.jpg

 

A tenyésztett gyöngy pedig olyan kagylóból származó gyöngy, amelyet mesterségesen tenyésztenek -a kagylókba "beültetnek" egy kis mesterséges szennyeződést, amelyet védekezésül az állat gyöngyházkiválasztással körbenöveszt, így hozva létre a gyöngyöt.

pearl1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

A gyöngy minden kultúrában több jelentéssel bírt: mint talizmán (szerencsehozó), mint ellenségtől védő, mint szerelemszimbólum, sőt az emberi erő eszközeként is számon tartották.

Chanel_Pearl.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Kleopátra két gyöngyöt borban oldott fel, és szerelmének, Marcus Antoniusnak ajánlotta (egy gyöngy kb. öt nap alatt oldódik fel, de azért ezt ne próbáljuk ki a gyakorlatban:)).

Mindenki hordhat gyöngyöt, hiszen mindenkinek jól áll: idős, fiatal, klasszikus, vagány, sötét, vagy világos bőrű, minden hölgy megtalálja a hozzá tökéletesen illő gyöngyöt. Minden alkalomra viselhetjük, egyetlenegyet kivéve: esküvőnkön ne viseljünk gyöngyöt, hiszen a gyöngy ékszer a könnyeket szimbolizálja, amelyeket majd a házasságban a menyasszony hullatni fog.

pearl2.JPG

 

Ha menyasszonyok vagyunk, akkor azt javaslom, viseljünk inkább brilliánst:) (hiszen a gyémánt a szerelem és az állandóság szimbóluma).

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ekszermania.blog.hu/api/trackback/id/tr514564404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása