A magazinkirálynő és a gyémántok

2013.01.08. 18:47 MomLovesDiamonds

Íme, a magyar Audrey Hepburn –ez jut először eszünkbe, ha meglátjuk Haraszti Edinát. Karrierje pedig bizonyítja, hogy nem csak törékeny és finom külseje, hanem akaratereje és bátorsága is pont olyan, akárcsak Hollywood örök dívájáé.

audrey.jpg

Novemberben meglepődve olvashattuk, hogy az InStyle magazin főszerkesztői pozíciójáról lemondva Edina egy teljesen új tevékenységbe kezd: a jövőben a saját ékszermárkájára szeretne koncentrálni.

Természetesen több se kellett, hogy felkeltse az érdeklődésemet:) A sajtóközlemény utolsó betűjének elolvasása után azonnal írtam Edinának, aki nagy örömömre vállalkozott az interjúra.

Edina életútja lenyűgöző, de engem természetesen leginkább az ékszerek érdekeltek, ezért az ékszerek világáról faggattam ki őt.

-Mesélj, kérlek arról a bizonyos ékszermárkáról!

-Haes Jewellery néven hoztuk létre gyémántszakértő férjemmel pár évvel ezelőtt prémium ékszermárkánkat, 3 éve pedig megnyitottuk ékszerbutik üzletünket a Király utcában.

Haes1.jpg

Két kislányunk mellett a Haes Jewellery is teljes egészében a mi „gyermekünk”: a drágakövek válogatása, a design megalkotása csakúgy, mint a modellezés és az ékszerek elkészítése is teljes egészében a mi, illetve ötvös csapatunk feladata.

Legfontosabb számunkra, hogy az általunk válogatott, ékszereinkbe kerülő gyémántok, illetve drágakövek tökéletesek legyenek –természetesen mindig a legmegbízhatóbb forrásból szerezzük be a köveket és választásainknál a minőség, valamint a szépség a legfontosabb. Néha különlegességeket, pl színes gyémántokat, illetve színes drágaköveket is felhasználunk az ékszereinkben, hogy megismertessük és megszerettessük ezeket a gyönyörű drágakő-ritkaságokat is.

haes2.jpg

Egyedi ékszereket készítünk, általában megrendelésre. Vevőink közül sokan a mi tanácsainkat kérik, mások konkrét elképzeléssel érkeznek, és az ő álmaikat megvalósítva, az ő kéréseik szerint készítjük el a vágyott ékszert.

 -Milyen ékszereket keresnek nálatok leginkább?

-Természetesen nagyon sok az eljegyzési gyűrű, és a karikagyűrű vásárlás, különösen karácsony környékén.

Legutóbb például készítettünk egy igazán különleges karikagyűrűt: 500 db gyémántból választottuk ki azt a 109 legtökéletesebb követ, amelyek végül a gyűrűbe kerültek. Amikor a gyűrű elkészült, annyira megtetszett a vőlegénynek, hogy még a karácsony napját sem bírta kivárni és napokkal előbb párja ujjára húzta –aki pedig ezt egyáltalán nem bánta, sőt, másnap ujjongva telefonált nekünk: el sem hiszi, hogy ezt a csodát ő kapta…

Egy másik alkalommal viszont szükség volt a megrendelő úr óvatos „irányítására”: feleségének egy hagyományos stílusú briliánsgyűrűt szeretett volna ajándékozni, ám mi rábeszéltük egy modernebb darabra: ún. cushion cut gyémánttal díszített gyűrűt szerettünk volna készíteni neki, mivel jelenleg ez a legdivatosabb csiszolási forma. Az úr végül –tanácsunkra- hazavitte a gyűrűt, de nagyon félt, hogy a hölgynek nem fog tetszeni az általa ’különösnek’ tartott ékszer. Másnap itt is megérkezett a telefonhívás, hogy a megajándékozott hölgy egyszerűen imádja a gyűrűjét…

Haes01.png

Számunkra az ilyen visszajelzések jelentik a legnagyobb örömet, hiszen ezért dolgozunk: szeretnénk ott lenni az örök pillanatok születésénél és ékszereinkkel igazi örömet szerezni. Hiszünk abban, hogy a szépség igenis fontos része életünknek –ezt az üzenetet szeretnénk közvetíteni minden egyes ékszerünkben.

-Mit javasolsz az eljegyzési gyűrűt vásárolni szándékozóknak?

Bár könnyűnek tűnhet egy eljegyzési gyűrű kiválasztása, mégis gyűrűvásárlásnál nagyon könnyen lehet téveszteni: nagyon fontos, hogy a vőlegény hosszan gondolkodjon azon, hogy pontosan milyen lenne a tökéletes gyűrű. Azt látjuk, hogy az ad hoc alapon vásárolt gyűrűk igen gyakran a polcon, vagy a dobozban végzik. Legjobb, ha együtt választják ki a párok az eljegyzési-, és a karikagyűrűt is, illetve meghallgatják tanácsainkat, hiszen évtizedes tapasztalat áll a hátunk mögött mind az alapanyagok, formák, trendek világában mind pedig a személyre szabás mesterségében.

Haes02.png

-A gyűrűkön kívül milyen ékszereket találunk még nálatok?

Természetesen minden ékszerünk 100%-ban kézi munkával készül: büszkék vagyunk arra, hogy ötvös csapatunk a szakma legjobbjaiból áll. Nálunk is megtalálhatóak jellegzetes darabok, mint például a,karikagyűrű a felszínén és az oldalaiban is futó gyémánt berakással és a hozzá tartozó karika fülbevalóval, a V-foglalatú eljegyzési gyűrű, vagy a fekete gyémántokkal díszített ’süni’ medál. Törekszünk arra, hogy a Haes ékszereknek is meglegyenek a maguk karakteres, azonnal felismerhető stílusjegyeik: nagyon sokszor használunk például sok-sok pici kőből megalkotott, nagyobb ékszereket, vagy éppen színes drágaköveket.

Haes03.png

Új „szerelmünk” a vintage kövek és ékszerek „újrahasznosítása”: készítettünk például egy csodálatos rózsakvarc gyűrűt, amelynél a megviselt állapotban lévő kvarckövet egy vásárlónk hozta, azzal a kéréssel, hogy hozzuk rendbe azt és helyezzük egy foglalatba. Az elkészült mű valóságos „artwork” lett, igazi remekmű, amely kézműves darab, a modern ékszerek igényességével elkészítve.

Kvarc.png

Vagy éppen az a fülbevaló, amelyet ma én viselek, szintén egy újrahasznosított vintage: egy 50 éves karkötőből, a foglalás régies, vintage jellegzetességét megtartva lett modern fülbevalóként újraformázva.

-Szerinted mi lesz a divat 2013-ban? Milyen divattrendeket várhatunk az ékszerek világában?

Természetesen követem és kutatom is a trendeket.

Nagyon érdekes, hogy gyakran átfedést találok: inkább 2 évre szóló divattrendek figyelhetők meg, nem pedig évente változók.

2013-2014-re két nagyon különböző, nagyon markáns trendet várok:

Egyik a végletekig vitt minimál stílus, „technokrata” megjelenés: sima, matt, vagy polírozott, minél egyszerűbb vonalakkal, valamint a szabálytalan és a geometrikus formák uralma, a kristály-, illetve anyagszerkezet megjelenítése.

SS2013 jewelry trends Dior metallic choker with resin encrusted with crystal media mix chokers.jpg

Másik vonal a barokk-reneszánsz, királyi-fejedelmi ékszerekkel, minél feltűnőbb, egyedi, díszített darabokkal. Belefér a szecesszió és art deco stílus is, lényeg a feltűnő és gazdagon díszített ékszerek alkalmazása.

Dior.jpg

Ékszerben még mindig a nagy kövek dominálnak, a színes drágakövek, sok játék és nagyon sok elegancia. Megjelenik az ékszertől idegen anyagok felhasználása: gyémántok kombinációja pl fa, kaucsuk, kő, kvarc, gumi, bőr, stb anyagokkal (de mindenképpen ellenálló matériákkal). Akár egy krétatábla felülete is visszaköszönhet egy ékszeren…

Színes fémek várhatók, rengeteg színárnyalatban: vörös-, fehér-, fekete-, zöld arany, a nagy visszatérő pedig a sárga arany.

RachelZoe1.jpg

A sárga arany újjászületése már elkezdődött, de az igazi hódításhoz meg kell várni, amíg nagy nyilvánosságra kerülnek a trendek. Gyakrabban láthatunk manapság az öltözékeken vagy a kiegészítőkön sárgaarany részleteket szegecseket, cipzárakat vagy akár cipősarkat. Egyre erősebben érezhető e nemesfém dominanciája.

-Készültök a 2013-as évre valamilyen meglepetéssel a vásárlóknak és a divatszakmának?

Reményeim szerint még idén – a trendkövető és egyedi ékszerek készítése mellett ­ egy nagyon különleges új vonalat fogunk létrehozni, amivel régi álmom valósul meg. Elindítjuk designer kollekciónkat: először egy neves magyar divattervezővel készítünk közösen pár igazán különleges ékszert. Egyet elárulhatok: biztos, hogy nagyon szép és izgalmas, klassz lesz…

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ekszermania.blog.hu/api/trackback/id/tr785004799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása