Vintázs és egyensúly: január köve a gránát

2012.01.06. 19:41 MomLovesDiamonds

 

A mostani vintázs őrületben érdemes kicsit több figyelmet fordítani erre a kissé régimódi, ám annál szebb színekben pompázó drágakőre.
 

A "gránát" név eredetére kétféle magyarázat létezik: lehet, hogy az ásványcsoport a gránátfa gyümölcsétől kapta nevét, mivel a legtöbb gránát piros színű, mint a gránátalma; de az is lehet, hogy a szó a latin „granum” szóból ered, mivel a gránát igen gyakran apró szemek alakjában fordul elő.
A gránátok sok és változatos fajtája közül drágakőnek csak a szép színűek és átlátszók alkalmasak, amelyeket nemes gránátoknak nevezünk.


 

Régebben a gránát - a múlt század közepén és különösen a 80-as és 90-es években - rendkívül kedvelt és divatos volt, és ebből az időből igen sok szép gránátékszer, nyakék, karkötő, melltű származik. Ezeket a százéves ékszereket most a vintázs őrültek és gyűjtők keresik óriási erőkkel.

 

A gránát egyébként, mint csiszolóanyag is fontos, és zsebórák csapágyaiba is használják.

Hatékony regeneráló és energia feltöltő drágakő.
Higgadtságot, ugyanakkor szenvedélyt is hoz, tisztítja és egyensúlyba hozza az energiát. Csökkenti a hiperaktivitást, erősíti az önbizalmat, büszkeséget kölcsönöz viselőjének, a gyökércsakrára helyezve enyhíti a bőrrel kapcsolatos panaszokat, stabilizálja a vérnyomást, és elűzi a lehangoltságot.


 

Ez a kő vonzza a tisztaságot, az őszinteséget és a megértést.

Ajándékként a gránát mindig a feltétlen hűséget és ragaszkodást fejezte ki, de ha a kő elvesztette ragyogását, az mindig közelgő veszélyre, vagy katasztrófára figyelmeztette tulajdonosát.

Szóval vigyázzatok, ellenőrizzétek rendszeresen gránát ékszereteket, hogy mindig olyan szépen ragyogjon, mint Cristináé :)



 

A bejegyzés trackback címe:

https://ekszermania.blog.hu/api/trackback/id/tr133525040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása