2014 tavasz-nyári ékszerdivatja a Vogue Paris szerint

2013.10.08. 23:05 MomLovesDiamonds

Ma már, amikor a neten bármikor megnézhetjük kedvenc divatházaink bemutatóit real time, már nem csak a szakma számára elérhetőek a jövő trendjei. Ez rendben is van, csak kérdem én, ha mindig előre nézünk, akkor hogyan tudjuk élvezni a jelen divatját?

Szerencsére az ékszerszakma ezt a kérdést is parádésan megoldotta, ugyanis itt nem évente, hanem kb kétévente változnak a divattrendek, és inkább csak lekövetik, illetve kiegészítik a ruházatban megjelenő irányzatokat. Ezért ha beruházunk egy csodás ékszerbe, okos választás esetén az új darabunk egy-két, de akár öt év múlva is ugyanolyan trendinek számíthat, mint a vásárlás pillanatában.

A Vogue Paris összeszedte a legnagyobb tervezők 2014 tavasz-nyári kollekcióiban található legjellegzetesebb trendeket, amelyeket között -a fent leírtak szerint:) -láthatunk régi ismerősöket a közeli, vagy akár évekkel ezelőtti divatból, íme:

1. Óriás sárgaarany ékszerek egyeduralma

Továbbra is imádunk mindent, ami sárgaarany (színű), így vannak ezzel tervezőink is, íme:

 

Gold1.jpg

Arany arm party Alexander McQueen-nél

Gold2.jpgXXL-es sárgaarany láncok a Balmain háztól

2. Tollak, tollak, tollak!

Úgy tűnik, a toll motívumot nem lehet kiirtani az ékszerdivatból, hiába tartja magát már évek óta, jövőre is marad velünk.

Fendi.jpgFendi-karkötő

Cavalli.jpgCavalli-kolibri

PradaBracelet.jpgPrada tollas karperece

3. Csillagok és csillagjegyek

Láttunk már csillagos ékszereket, sőt a Chanelnél időről időre visszatér ez a motívum, de idén a többi divatház is megirigyelte, pardon, "inspirálódott" :)

Lanvin.jpgLanvin nosztalgikus csillagocskája

Valentino1.jpgTöbbsoros csillagjegyes nyakláncok Valentinónál

4. És végül, akik csak egyszerűen "folytatták" a saját, tavalyi jól bevált kollekciójukat:

Dolce.jpgDolce&Gabbana: a Sicily kollekció folytatása, "Érmék" néven -állítólag a két tervező személyesen választotta ki az érméket a kollekcióhoz...

NinaRicci.jpgNina Ricci: smaragdok és virágok -évről évre visszatérő motívumok, azaz bevált ékszereken ne változtass!

A sor még tetszőlegesen folytatható, és nincs is ezzel nagy baj: az időtállóságot és a folyamatosságot ugyanúgy szerethetjük, mint a változatosságot és az újdonságot!

A bejegyzés trackback címe:

https://ekszermania.blog.hu/api/trackback/id/tr855557957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása