Üvegbeton gyönyörűségek a tavaszi szezonra

2013.03.04. 17:23 MomLovesDiamonds

A tavasz közeledtével már kívülről fújjuk a legújabb divattrendeket, azonban kevés szó esik arról, ami szintén egyre divatosabb: a különböző kollaborációkról.

Egymástól eltérő anyagok, formák, sőt, mesterségek "házasításával" új és izgalmas dolgok jönnek létre: divatsarok egy design bútorboltban, jacuzzi szalonban úri szabóság, ékszerkollekció beköltöztetése parfümériába, vagy éppen építkezéseken használt betonból táskakollekció készítése.

A tündéri és kísérletező kedvű Faludi Gabi is, aki Debrecenben készíti nekünk gyönyörű és nagyon sikeres üveg ékszereit (http://www.faludig.com/), valami teljesen új dologba "vágott bele": legújabb ékszercsodáit egy forradalmian új anyagból: üvegbetonból készíti.

Faludi_Gabi.jpg

Gabi az Iparművészeti Múzeum pályázatára szeretett volna valami teljesen új alkotással nevezni, ezért eddig még nem használt anyagokat keresett: így talált rá az üvegbetonra, amely maga is egy világszabadalom.

Az üvegszálas betonok XXI. századi generációjának számító üvegbetonból a készítő, Losonczi Áron egy fél téglányi üvegbetont küldött Gabinak, aki ezt a gyönyörűséget alkotta belőle, Urban kollekció néven:

Urban7.JPG

Nem csoda, ha az Iparművészeti Múzeum becses gyűjteményében azóta is megtalálható a kollekció egyik előfutára, a pályázatra készített ékszer. Gabi kollekcióját egyébként kisfiának és a saját gyermekkorának fa építőkockái inspirálták az Urban kollekció tervezésekor.

A kollekcióban csak gyűrűk találhatók, mivel ebből a domináns anyagból ezek az ékszerek a leglátványosabbak. Felpróbálva egy-egy gyűrűt, a kezünkre lenézve úgy látjuk, hogy egy szépen megmunkált, ám egyszerű beton darab van az ujjunkon, azonban fény felé tartva láthatjuk a sok-sok üvegszálat, amelyek átszőve a betont gyönyörű fényjátékot adnak:

Urban.jpg

Bár a 3D élményt nem pótolhatják a fotók, azonban szettekbe foglalva legalább annyit láthatunk, hogy milyen univerzálisan viselhető ez a szépséges és különleges kollekció. Magáért a 3D élményért pedig mindenkinek javaslom, hogy ismerkedjen meg a Faludi G ékszerekkel, és vagy Debrecenben az üzletben, vagy valamelyik Wamp-on, illetve egyéb design vásárban csapjatok le az Urban gyűrűkre!

Urban1.jpg

Addigis elkészíthetitek a képzeletbeli párosításokat: a saját gardróbotokban vajon mihez hordanátok az Urban kollekciót? A válasz szerintem egyszerű: mindenhez! :)Urban1_1.jpg

Urban2.jpgUrban3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ekszermania.blog.hu/api/trackback/id/tr675116465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása