"Nem mind arany, ami fénylik"?

2013.09.30. 22:55 MomLovesDiamonds

 

Örök kérdés: bizsu, vagy nemesfém?

Fillérekért "kincsek" vadászata a fast fashion boltokból, akár minden héten többször is, vagy csak ritkán bővíteni az ékszeres gyűjteményt, de akkor full arany, na jó esetleg ezüst darabokkal...

Az én válaszom: mindkettő és egyik sem :)

Részemről imádok a lehető legolcsóbb helyeken kifogni igazi gyönyörűségeket, külön öröm, ha ráadásul még le is van árazva az adott darab és mindig boldogsággal tölt el, ha mondjuk egy igazán gyönyörű fülbevalót, vagy karkötőt akár már 500 (!) Ft-ért megkaparinthatok...

Cheap.jpg

Természetesen a szakmámból adódóan rengeteg igazán különleges gyémánt ékszert is láttam már és egyszerűen nem tudom megunni, még ha csak az Interneten böngészve is hosszú ideig csodálni a nagy ékszerházak remekeit... akár órákig lehet nézni a kövek tüzét, a színek és formák harmóniáját, és  csodálkozni azon, hogy a természet milyen elképesztő dolgok létrehozására képes!

TiffanyYellow.png

Viszont az üzleteket járva sajnos azt is meg kell állapítanom, hogy borzasztó, hogy milyen rengeteg az Igazi Ócskaság. Külön felháborító, hogy ezek a giccsek néha kisebb vagyonokba kerülnek, mégis milyen borzasztóak! Csillogjon-villogjon, az sem baj, ha a kövek itt-ott hiányosak, ízléstelen és túldíszített, műanyag, egyszóval GAGYI.

Gagyi.jpg

Ezért a tanácsom: MINŐSÉG, MINŐSÉG, MINŐSÉG!

Vegyetek meg nyugodtan egy ékszert akár pár száz, vagy 1-2 ezer Ft-ért, hordjátok és élvezzétek, mintha gyémánt ékszer lenne! De SOHA ne vegyetek alacsony minőségű ékszert, ízléstelen kialakítással, hiányos kövekkel, gagyi, csilivili, hivalkodó és olcsó hatású kivitelben!

Akár "igazi", akár bizsu, legyen az valóban "ék-szer", amit a testünkön hordunk, hiszen az a feladata, hogy kiemelje azt, ami szép rajtunk, legyen az egy szép ruha, egy kecses kéz, vagy éppen karcsú nyak, vagy vékony boka.

Dinner.jpg

Ti hogyan látjátok ezt a kérdést? Találtatok már a boltokban, esetleg akár turiban, vagy éppen az ócskapiacon bóklászva olyan ékszert, amely igazi kedvenccé vált?

Szép és csillogó álmokat kívánok Nektek :) Eszti

A bejegyzés trackback címe:

https://ekszermania.blog.hu/api/trackback/id/tr45542691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása