2013 „zöld” ékszerei Smaragdországból

2013.01.01. 15:06 MomLovesDiamonds

Az újév remélhetőleg nem csak áremelkedést és hasonló csúnyaságokat hoz majd magával, hanem sok-sok szépséget, örömet, nevetést és csodás ékszereket

Azt még esetleg nem is érezzük pontosan, hogy mi lesz 2013 legeslegfrissebb, „sohasemvolt” divattrendje, de egy biztos: ma már –szerencsére- egyre divatosabb  környezetünk védelmével is foglalkozni. Rohamosan terjednek a „zöld” irodák, az ökoházak, a szelektív hulladékgyűjtés, megjelentek a hibrid autók és mindannyian próbálunk kicsit tudatosabban élni, mint pár évvel ezelőtt.

És hogyan kerül mindez egy ékszeres blogra?

Nos, egy új divatőrületet szerenék bemutatni nektek:  az „öko-ékszer” fogalmát, amelyet itthon még (tudomásom szerint) senki nem készített, ám a csodálatosan zöld Izlandról indult jópofa „őrület” egyre népszerűbb szerte a világon:

Izland03.jpg

Hafsteinn Juliusson izlandi designer gondolt egyet és „mini-kerteket” épített ékszereire: gyűrűin és karkötőin igazi izlandi zuzmó és moha nő  -ennek megfelelően gondozni is kell ezeket az ékszereket, azaz rendszeresen és lelkiismeretesen öntözni, de még tápoldatozni is lehet:)

Izland01.jpgIzland02.jpgIzland3.jpg

Ha nem is olyan profi körülmények között tároljuk őket, mint a reykjavík-i Art Museumban, ahol homokágyon, melegítőlámpák alatt növekednek, de egy kis lelkes öntözéssel és szeretettel csodálatos ékszereket növeszthetünk magunknak:)

Izland2.jpgIzland1.jpgIzland4.jpgIzland04.jpg

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ekszermania.blog.hu/api/trackback/id/tr694990417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása