Kávé, dzsungel, drágakövek –egy sosemvolt kiállítás

2013.05.16. 22:10 MomLovesDiamonds

Csodálatos remekművek, milliós drágakő ritkaságok, csillogó-villogó ékszerek  a hollywoodi sztárok nyakán…  ez a felsorolás lenyűgöző, ám bármelyik nagy ékszerházra vonatkozhatna…

A vásárlókért folytatott versenyben bizony a legnagyobbaknak is időről időre valami különlegeset, valami újat, még sosem volt szenzációt kell bevetniük azért, hogy kitűnjenek ragyogó versenytársaik közül.

Nos a francia Boucheron Ékszerház tényleg valami olyan álomszép újdonságot kreált, amilyet még senki!

Boucheron-x-Azuma--Collier-Bouquet-d-Ailes.jpg

Összehozták Tokiót, a természetet, az ékszereket és a kávét: vagyis egy tokiói kávéházban rendeztek be egy pop up kiállítást, amelynek vitrinjeiben csodálatos élő virágok, mini erdőségek, pázsit és moha között rejtették el a külön erre a projektre tervezett ékszercsodákat.

Boucheron1.jpg

A Boucheron&Azuma kiállítás egyedülálló alapötlete szerint a természet inspirációjára egyszerre tervezett „élő hátteret” a híres japán floral art (magyarul: virágkötő) művész, Makoto Azuma, a Boucheron ékszerész mesterei pedig természet ihlette drágakő ékszereket alkottak. Látható itt gyémántból és drágakövekből készült pillangó, páva, szitakötő, kígyók, indák és virágok…

Boucheron3.jpg

Boucheron2.jpg

Az elkészült közös alkotást végül a tokiói High Jewelry Múzeum és Kávéházban tekinthetik meg az érdeklődők május végéig.

Azt hiszem, nem vagyok egyedül azzal a vágyammal, hogy legszívesebben rögtön repülőre pattannék és kiruccannék Tokióba, hogy megcsodáljam ezt a szenzációs kiállítást… azonban amíg egy légitársaság nem jelentkezik, hogy megszponzorálják ezt az ötletemet (és hogy segítsek másoknak is, akiknek ez most szintén nem fér be a naptárába:)), addigis íme egy nem kevésbé szépséges werkfilm a kiállításon szereplő ékszerek tervezéséről és születéséről –papíron, ceruzával megtervezve, ahogy kell, nem ám ékszertervező szoftverrel!

Meseszép…

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ekszermania.blog.hu/api/trackback/id/tr225303805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása