Válassz ékszert az arcformádhoz!

2013.11.19. 23:32 MomLovesDiamonds

Sokan kérdeztétek, hogy speciálisan a Ti arcformátokhoz milyen ékszert, különösen fülbevalót érdemes választani?

Bár az ékszerválasztásunkat sok minden befolyásolhatja ( a divattrendek, a testalkatunk, esetleg a munkánk, a fülbevaló-, vagy nyaklánc imádatunk, a hosszú, vagy rövid haj, stb.), mégis valahogy ösztönösen érezzük, hogy milyen formájú fülbevalók, esetleg nyakláncok illenek hozzánk.

Választásunkat ösztönösen az arcformánkhoz igazítjuk, így kiemelve azt, ami szép rajtunk, és esetleg egy kicsit optikailag formálva a megjelenésünket.  

Természetesen vannak általános szabályok is az egyes arcformákhoz illő ékszerekről, íme:

 

Kerek arc

Általában jellemzi, hogy a homlokod nem magas, állad általában kicsi, kerek és nem kidomborodó. Az ajkaid vastagak és orrod kecses.

A kerek arcnál bármilyen fajta ékszer szóba jöhet,amely optikailag hosszítja az arcot. A lógós fülbevalók és hosszú,dekoltázsba nyúló gyöngysorok ideálisak erre a célra.

 KerekArc.jpg

 

Szögletes arc

Ha szélesebb a homlokod, kidomborodik az orcád, és a keskenyebb kontúr hegyesen, szögletesen vezet az áll felé, akkor te is a szögletes arcúak táborába tartozol.

A szögletes vonásokat a kerek fülbevalók lágyítják leginkább. Válassz túlméretezett, könnycsepp alakú darabokat, kerek kicsi karika fülbevalókat, de a golyót tartalmazó ékszerek is szóba jöhetnek. A lógós, kerek formájú fülbevalók tökéletesek ehhez az arcformához. Kerüld az éles, rombusz alakú fazonokat, melyek hangsúlyozzák a szögletes arcvonásokat.

Szögletes_Arc.jpg 

Szív alakú arc

Ha hegyes az állad, a homlokod pedig szélesebb, az alján szélesedő darabokat kell keresned, a háromszög, és a könnycsepp alakú fülbevaló nagyszerű választás lehet. A nagy karikafülbevalók is ehhez az arcformához a legelőnyösebbek. A lelógó gyöngyökből álló ékszerek segítenek lágyítani a hegyes áll részen.

 Sziv_Arc.jpg

Ovális arcforma


Az ovális arcok tulajdonosai szerencsésnek mondhatják magukat, mert szinte minden fülbevaló típus nagyszerűen mutat rajtuk. Bátran kísérletezz a különböző stílusokkal, hogy megtaláld a tökéleteset. A formák közül a nem túl nagy méretű darabok a legelőnyösebbek. Ha formálni szeretnéd ovális arcodat, ellensúlyozhatod gömbölyűbb fülbevalóval.

Hosszú_Arc.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ekszermania.blog.hu/api/trackback/id/tr585644781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása