A legszebb történet

2013.03.26. 21:24 MomLovesDiamonds

Ez az egyetlen olyan nap, amikor kivételesen nem az ékszerekről lesz szó.

Viszont egy olyan történetet szeretnék megosztani veletek, amely garantáltan minden jóérzésű embert megindít.

A szokásos csöpögős, hatásvadász történetek helyett, amilyenekből már rengeteget láttunk-hallottunk, szeretnék bemutatni Nektek valakit, akit a szenvedély, a kihívások és az igazi, nagybetűs segíteni akarás éltet.

Angyalarcú Dura Móni barátnőm a közigazgatásban töltött hosszú évek alatt csúcsvezetői pozícióba küzdötte fel magát. Munkamániás szingli életébe azonban villámcsapásként érkezett egy óriási szerelem, majd a szerelméhez gyorsan férjhez is ment és pár év alatt három gyermek boldog anyukája lett:)

dura_monika.png

A tündérmesét azonban picit beárnyékolta az a –finoman fogalmazva- nem ideális állapot, amelyet a szülészeten tapasztalt. Mindannyian tudjuk, hogy a kórházak hát… nem csúcsminőségűek, Móni azonban elhatározta, hogy segít ezen.

Második gyermeke születése után fogta magát és besétált a Szent János Kórház szülészetére a főorvoshoz, és összeíratta vele a létező összes eszközt, amelyre az osztályon szükség lehet. Kezdetben baráti segítséggel, később pedig a Célirányos Kezdeményezést létrehozva intézményesen elkezdte megvásárolni az eszközöket.

„Már megint egy alapítvány” –legyintenek sokan, akik nem veszik a fáradságot, hogy végiggondolják, miben is segít Móni és a Kezdeményezés.

Móni ugyanis nem csak összegyűjti az eszköz igényeket, hanem felkutatja a forrásokat (ez nem túl egyszerű például egy gipszvágó esetében, amellyel a gyerekekről a kis méretű gipszeket vágják), kőkeményen lealkudja az árakat:), majd elmegy és megvásárolja az adott eszközt, elviszi a János Kórházba és ott eljuttatja a megfelelő helyre.

Így vett már rengeteg eszközt: a mini cumisüvegektől kezdve a komoly műtéti berendezésekig, mint például egy ultrahang készülék, vagy éppen egy baba sárgaságot fénykezeléssel gyógyító gép.

Móni hatékonyságát és szenvedélyét ismerve nem meglepő, hogy a János Kórház szülészeti osztályára már minden szükséges eszköz beszerzésre került. A Kórház ezután felkérte Mónit, hogy a többi gyermekosztály számára is nyújtson segítséget Kezdeményezésével. Így kerültek a szükséges eszközök a koraszülött osztályra, majd a gyermek fül-orr-gégészetre, gyermek szemészetre, valamint a gyermek sebészetre. Jelenleg a gyermek pszichiátriai osztály számára nyújt segítséget a Kezdeményezés.

Celiranyos5.jpg

Móni lelkesedése és tenni akarása ragadós: a kezdetben baráti társaságból, majd önkéntesekből álló csapattal már komplett kórházi osztályokat kifestettek, jelenleg pedig fa- és virágültetést szerveznek a Kórház kertjébe, ahogy megjavul az idő…

Celiranyos1.jpgCeliranyos2.jpgCeliranyos4.jpg

Kedvet kaptatok segíteni? Akár már pár száz Ft-tal is óriási segítséget lehet nyújtani például annak az anyukának, aki a játszótéren megsérült gyerekét viszi a Kórházba és ott szembesül azzal, hogy hosszú órákig kell várakozni és nincs náluk mondjuk víziváshoz műanyag pohár, vagy papír zsepi…

Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy nézzétek meg a www.celiranyos.hu honlapot és csatlakozzatok Ti is a Kezdeményezéshez!

Önkéntesekből kiépült kis társaságunk így formálódhat a Ti segítségetekkel valódi csapattá, igazi közösséggé, akik mindenféle pénzadományok gyűjtése helyett, hatékony tettekkel igazán eredményesek lehetünk!

Celiranyos3.png

A bejegyzés trackback címe:

https://ekszermania.blog.hu/api/trackback/id/tr655173854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása