Sex and New York: a dívák divatja

2011.09.07. 16:44 MomLovesDiamonds

Nos, tegnap kb. 300adszor is megnéztem a "Sex and New York: a mozifilm"-et, azaz a két film közül az elsőt (amelyben Carrie hozzámegy Mr Big-hez).

Természetesen ez a film eredetiben ott kell, hogy pompázzon mindenkinek a gyűjteményében, és az eredeti dvd azzal az előnnyel jár, hogy extrák is szerepelnek rajta. Például:

Sex és New York: a dívák divatja c. minifilm.

A minifilm bemutatja nekünk a sorozat, és a filmek stylistját, Patricia Field-et. Miranda szerint Patricia valóságos ikon New Yorkban, már a 60as évek óta, Carrie szerint pedig: Ő egy élő divatlexikon.

 

 Nos nézzük, Patricia hogyan mesél a filmről és a dívák divatjáról:

" A ruhákról: a ruhapróbákon sorban állnak a felpróbálható ruhák. A színésznő bejön, jelenetről jelenetre végigmegyünk a filmen, aztán „bevásárolunk” a ruhákból. Kb nyolc órás találkozók ezek. Becslésem szerint a négy főszereplő legalább 300szor öltözött át a filmben. A többi szereplő ebben nincs is benne. Néha több verziót is kipróbálunk, mert a forgatás napján az időjárás, vagy a megvilágítás miatt más szín az előnyösebb."

Milyen különlegességek alkotják a szereplők, különösen Carrie összetéveszthetetlenül egyéni stílusát?

 

Carrie Bradshaw-t lehet csodálni, szépségéért, sikeres szingli életéért, legtöbben azonban egyéni, és legkevésbé sem szokványos stílusáért, és kifinomult ízléséért rajongnak. És valóban megállapíthatjuk, hogy kevesen tudnak közülünk, úgy viselni egy-egy ruhát és gyönyörű ékszert, mint ő.

 

 

 

Azt már megszoktuk, hogy Carrie-nek a két filmben, de talán a sorozatban sincs egyetlenegy olyan outfit-je sem, ahol a ruha harmonizálna a cipővel (a legkeményebb pl, amikor egy vintage fehér-piros virágos ruhához zebramintás cipőt visel), most pedig bejöttek a clutch-ok is, amelyek szintén önálló életet élnek.

 

 

 

 

 

Pat ezt mondja a film outfitjeinek összeállításáról:

"Egy-két dolog főleg számomra volt szórakoztató. Például azt gondoltam: próbáljunk ki kisebb retikülöket, adjunk az embereknek valami újdonságot. Ez lesz a kis retikülök filmje. Tehát felhajtottuk a lehető legkisebb retikülöket. Látványos, csillogó darabokat".

Azt hiszem, a csúcs Charlotte kislánya, Lily a 4 295 dollárt érő Judith Lieber „cupcake clutch” minitáskával:)

 

 

"Valamint: az övek. Az övek nagyon fontosak. Az öv formát ad. Azt hiszem, ez a Sex és New York új sziluettje: az „övezett derék”. Az öltözködési stílus mindig a részletek kérdése.Az apró részletek energikusabbá, egyedibbé teszik a nőt: előhozzák az egyéniséget, ezáltal a nő önbizalmát is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

És végül persze káprázatos ékszerek, pl. Fred Leightontól, amelyek az aukciós jelenetben láthatók.

 

 

"Követjük a trendeket, de időtállóak akarunk lenni.

Ez nem a mai divatról szól, hanem arról, hogy a film 20 év múlva is jól nézzen ki."

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ekszermania.blog.hu/api/trackback/id/tr603209292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása