Remény, tisztaság – október köve: az opál

2011.10.03. 10:40 MomLovesDiamonds

 

Szokatlanul napsütéses októberünk ékköve a sok színben játszó, áttetsző, különleges opál.

 

 

 

Az opál „felfedezői” az ókori rómaiak voltak: ők látták meg elsőként az üzleti lehetőséget is az opálban.  A gazdag rómaiak az opálban különösen izgatónak tartották a kő fény hatására történő számtalan színváltoztatását, ezért az ókorban az opál értékesebb volt, mint a gyöngy, vagy a gyémánt.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az évszázadok során Indiában, Mexikóban, Dél-Amerikában, Közép-Afrikában bányásztak opált, sőt Magyarországon is…

Miskolc környékén állítólag még mindig vannak kiaknázatlan opálmezők, ezért ha valaki szeretne próbálkozni, indulhat is ásóval felszerelkezve az opálvadászatra.

Az opál az asztrológiában reményt és tisztaságot jelképez. Egyszerűséget, szelídséget és szerénységet sugároz. Erősíti a betegségekkel szembeni ellenállást.

 

Az opál segítségével békét köthetünk azokkal, akikkel valamiért haragban vagyunk. A néphit szerint a szivárvány színeiben ragyogó opál jelentős mértékben fokozza az erotikus vonzerőt is.

Az opál kő és ékszer elűzi a depressziót, segít leküzdeni a sötétségtől való félelmeinket.      

Hűséget hoz párkapcsolatba és távol tartja a féltékenységet.

 

Az opál a legmegfelelőbb a Mérleg jegy szülötte számára: segítik abban, hogy megszabaduljon a negatív érzelmektől, a haragtól és az aggodalmaskodó hajlamtól.

Aki opált visel, gyakran előre megsejti szerelme sorsát, és a babona szerint az opál megvéd a gonosz pillantásoktól, a szemveréstől:))

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ekszermania.blog.hu/api/trackback/id/tr143273863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása