Franck Muller, „a komplikációk mestere” –színes egyéniség, pompás design

2011.12.16. 13:48 MomLovesDiamonds


Egy Franck Muller óraremeket nézegetve sok minden eszünkbe juthat: a „grandiózus”, „egyedülálló”, „áramvonalas” és hasonló jelzők mellett esetleg még a „giccs” is előtolakodhat gondolataink közül.

Ám egy biztos: egy Frank Muller órát bármikor első pillantásra felismerünk, és egy ilyen óracsodát birtokolva és viselve egész életünk folyamán nem lesz problémánk azzal, hogy esetleg ne a hajszálpontos időt mutatná: a Franck Muller ugyanis egyike a világ azon összesen 3 óramárkájának, amely ún. tourbillon szerkezettel biztosítja az órában az örökké tartó kifogástalan működést. (egyébként a bizonyos 3 márka másik képviselője egy magyar fiatalember, róla majd egy külön bejegyzést írok, mert biztos vagyok abban, hogy mindenkinek meg kell ismernie őt)

 

A Franck Muller óramárka rengeteg világszintű elismeréssel büszkélkedhet: az ő alkotása a „legáramvonalasabb óra”, a „világ legbonyolultabb szerkezetű órája” címet többször is elnyerte, valamint a „genfi órakészítők nagydíja” cím büszke tulajdonosa.

 

 

 

 

 

 

A –honnan máshonnan, mint- Svájcból származó Franck már gyermekkorában elkezdte alkatrészeire bontani az otthonukban található összes gépet, hogy tanulmányozza a “belsejüket”.

Órásmesteri és designeri pályályát egyedi órák restaurátoraként kezdte, majd saját nevét viselő márkáját kezdte építeni, amely mára a világ egyik legelismertebb óramárkája lett .

Az egyedülálló óracsodák tervezése és gyártása ma egy 38 000 négyzetméteres ősparkkal körülvett „órabirodalomban” történik:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az óracsodákat pedig gyűjtők, múzeumok és milliárdosok mellett világhírű celebek is örömmel viselik:

 

 

 

 

 

 

 

 

 A márka egyedülálló sikerének kulcsa, nem túlzás azt állítani, hogy képes felülkerekedni a hagyományos órakészítés történelmi hagyományain, ezen túlmenően képes nagyon kifinomult óra mechanizmusokat kreálni, és ezeket egy forradalmian új, teljesen modern DESIGN-ba öltöztetni.

  

 Egy biztos: a Franck Muller órabirodalom életét az elkövetkezendő években is a szenvedély és az alkotás fémjelzi majd.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ekszermania.blog.hu/api/trackback/id/tr753468512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása