Indiai menyasszonyok:)

2012.01.10. 20:40 MomLovesDiamonds

 

A január utolsó hétvégéjén megrendezett Esküvő kiállítás előtt fogadjatok szeretettel egy-két érdekességet indiai esküvőkről és pár szép képet…


 

 

 

Szóval, milyen is egy igazi indiai esküvő?

 

 

 

 

 

 

 

Előszöris természetesen két család által tervezett (mint maga a házasság is), és szervezett, mintegy 600-700 vendéggel és több napig tartó rituális ceremóniákkal.
A fő nap előtt – amikor is a jegyespár ténylegesen házasságot köt – már legalább 15 nappal megkezdődnek a komoly vallási tartalommal is rendelkező szertartások.

 

 

 

A leendő férj és feleség szülei hosszasan tanulmányozzák a fiatalok horoszkópját, és csak ha a csillagok állása megfelelő, akkor hirdetik ki az esküvő időpontját, és hívják meg a leendő rokonokat a menyasszonyhoz.
A menyasszony az esküvő napján általában pirosba öltözik.

 

 

 

 

 

 

 

Ekkor már tele van festve hennával mindkét keze, mivel a henna rajzolat a szerelem esszenciáját viszi a házasságba (festés után egyébként a kezeit  több, mint egy órán át el kell tartania a testétől, vigyázva, hogy semmihez se érjen hozzá).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Milyen ékszereket visel az ifjú pár?

Mind a menyasszony, mind pedig a vőlegény számos ékszert kap nászajándékba, ezek közül a karkötő az egybetartozásukat szimbolizálja. A menyasszony az esküvőn, és általában az esküvőt követő héten is egy sor piros színű karkötőt hord, ezzel tudatja a világgal, hogy ő már férjes asszony. Ezen kívül (és természetesen a megfelelő homlok-jelen, a bindin kívül) a bokaláncok és a lábujjgyűrűk a házasság jelei egy asszonynál.


 

Mivel az indiai esküvők java része a száraz évszakra esik, ezért az év második felében jellemzően emelkedik a lakossági arany vásárlás, tehát a szeptember a legfényesebben ragyogó hónap az arany éves ciklusában.
Ebben a hónapban India falvaiban és városaiban dől el az arany világpiaci ára, ahol a nemesfém nem csak kultikus erővel bír, de ősidők óta őrzi kincsképző szerepét is. Milliárdnyi hindu teszi félre megtakarításait aranyban, és a szeptembertől október végéig tartó házasságkötési szezon alatt pénz és egyéb ajándékok helyett is hagyományosan aranyat illik ajándékozni az ifjú párnak az örök szerelem jelképeként…
 

A bejegyzés trackback címe:

https://ekszermania.blog.hu/api/trackback/id/tr113535330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása