Legyőzhetetlen: április köve a Gyémánt

2012.04.03. 18:01 MomLovesDiamonds

Kedves Kosok (és persze Bikák),

A mi kövünk a legyőzhetetlen, a csodálatos, szikrázó ragyogó GYÉMÁNT.

 

Magam is e hónap szülötte vagyok (áprilisi bolond Kos), lehet, hogy emiatt ilyen erős bennem a csillogó ékszerek imádata:), és persze ki más tudná jobban, hogy a legjobb barátunk a gyémánt:)

Néhány info a drágakövek királyáról:

A gyémánt ógörög neve adamas, jelentése: legyőzhetetlen. Az emberiség kezdetétől minden kort végigkísért a tisztelete: szimbóluma volt például a villámnak, a sebezhetetlenségnek, valamint varázserőt és gyógyító képességet egyaránt tulajdonítottak neki.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A fehér, vagyis színtelen gyémántok a legismertebbek, de a gyémánt a szivárvány minden színében előfordul (gondoljunk csak a most 3D-ben kihozott Titanic c. film egyik „főszereplőjére”, a híres szív-csiszolású kék gyémántra).

 

 

Az asztrológia szerint a gyémánt elsimítja a viszályokat és hosszú életet, tartós kapcsolatot ígér. Kézben, főként a balban tartva, védelmezi az ártatlant.

 

Amellett, hogy a gazdagság és a luxus kifejezője, a gyémánt természetesen az örök szerelem szimbóluma is, nem véletlenül „szoktunk” gyémánt gyűrűt kapni eljegyzéskor.

 

 

 

A gyémánt a természet csodái közé tartozik, az ékszerek világában pedig  nincs egyenrangú párja.

Tavaly már írtam erről a csodálatos drágakőről a blogomban, ez volt az első bejegyzéseim egyike, remélem, idén is tetszik nektek:) :

http://ekszermania1.blogspot.com/2011/04/aprilis-kove-gyemant.html

Végül pedig fogadjatok szeretettel egy igazi tavaszi, elvarázsolós filmecskét a Tiffany-tól, igaz, nem 2012-es, de szerintem most is jó kedvünk és romantikus hangulatunk lesz tőle:)

 

 

 Kellemes romantikázást, álmodozást mindenkinek! Eszti

A bejegyzés trackback címe:

https://ekszermania.blog.hu/api/trackback/id/tr274361601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása